Веднага след надпреварата в Марсилия (ATP 250) Григор Димитров е заявил участие

...
Веднага след надпреварата в Марсилия (ATP 250) Григор Димитров е заявил участие
Коментари Харесай

Добър жребий за Григор Димитров в Ротердам

Веднага след конкуренцията в Марсилия (ATP 250) Григор Димитров е декларирал присъединяване и за шампионата в Ротердам, част от сериите ATP 500. Както е известно, Гришо се класира за полуфиналите във Франция, където евентуален край би бил в неделя (11 февруари). Състезанието в Ротердам пък ще се организира сред 12 и 18 февруари.

Бе изтеглен и жребият за главната скица, където 32-годишният българин е подложен под номер 6. Той имаше и доза шанс, като ще стартира против Лоренцо Сонего в първия кръг (италианецът е под номер 46 в международната ранглиста). Ако се оправи с него, му следва конфликт с Фабиан Марожан или квалификант (унгарецът е 58-и в света).

На евентуален четвъртфинал би пристигнал и първи много сериозен противник най-малко на хартия. Става въпрос за международния номер 7 Холгер Руне. Любопитното е, че двамата играха във финала в Бризбън на старта на годината, където българинът надви и подвигна първи трофей от 2017 година насам.

Датчанинът, който е под номер 3 в схемата, ще стартира с мач против Роман Сафиулин, с който също се срещна в Бризбън и го пречупи на полуфиналите. В идващия кръг пък би срещнал спечелилия от двойката Джиджън Джан/Александър Шевченко, предава sportlive.bg.

Лидер в главната скица е Яник Синер - спечелилият от първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open. Той ще стартира против Ботик ван де Зандсхулп. Втори в схемата е Андрей Рубльов, който стартира против квалификант.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР